måndag 4 juli 2011

Chans till romans - med en trädgård

om ni är trötta på gubben så får ni ge er ut i trädgården och njuta lite i stället - fixa en romantisk hörna där ni bara kan må bra...


Är det inte härligt - man kan känna dofterna bara genom att titta på bilderna och alla färgerna gifter sig.....det är väl romantik! Det är Phlox paniculata Blue Paradise (höstflox) Bistorta amplexicaulis Firetail (blodormrot), Phlox maculata Natacha (prickflox) och Phlox paniculata Starfire (höstflox) som passar så fint tillsammans, de blommar på sensommaren och trivs dessutom i samma läge.


Ett träd är ju aldrig fel att ha i sin trädgård och detta är ett Malus Freja (prydnadsapel), passa finfin tillsammans med de andra växterna även om färgerna inte är helt perfekt när man ser det så här men det spelar ju faktiskt ingen roll eftersom de inte blommar samtidigtTvå underskattade perenner är Kalimeris incisa Blue Star (skönsaster) och Gillenia trilfoliata (trebladsspira) de är perfekta som "familje-sammanhållare" och mycket vackra sådana dessutom. Sista sorten denna gång är rosen på mittbilden här över och det är Venusta Pendula - en härlig sort som man kan ha både som klättrare och buskros.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar