måndag 22 augusti 2011

Välkommen hem till oss...

...för en liten titt i vår trädgård. Den är absolut inte perfekt bara för att det bor en trädgårdsmästare här - men den är vår och vi tycker om den. Jag njuter av att vara ute och fixa i den även om jag arbetar med trädgård och växter hela dagarna så är det en form av avkoppling att få hålla på hemma där man kan testa lite idéer, prova nya växter, se hur härdiga vissa växter är och vad som kräver extra skötsel mm. mm. Man lär sig otroligt mycket bara genom att börja plantera och studera resultatet. Något jag har lärt mig de sista åren är att jag inte har samma uppfattning som många andra om vad en trädgård faktiskt är - enligt mig så ska det finnas växter i en trädgård, och helst något mjukt att gå på, och det betyder inte att man måste lägga hela sin lediga tid på skötsel, vi har hunnit ta grönt kort den här sommaren.

bilden här nedanför är en Spiraea nipponica Halward´s Silver och en Poppius-ros tillsammans, härlig utsikt att ha från köksfönstret, kontorsfönstret, trappan och en av uteplatserna på försommaren.det här är också på framsidan av huset - jag tycker om olika nyanser av grönt med inslag av någon färgklick, ibland kan det bli för mycket färg men då klipper jag antingen av blommorna eller så får man flytta på något - det är ju enkelt att "möblera om" i trädgården.

vill ni ha en färgklick i en kruka så är Begonia betulia något av det enklaste, man behöver inte plocka vissna blommor, och den skräpar inte heller - den behöver knappt vatten!Trädgårdshortensian Anna-Belle (en favorit) har ju fått två syskon i sommar och det ska bli spännande att se om de är lika bra, än så länge känns det lovande. Växterna närmast kameran är nyplanterade i sommar, de silverfärgade buskarna är en liten havtorn (prydnadsvariant som inte ger bär) och trädgårdsnävan Rozanne som blommar från mitten av juni till det fryser på hösten utan att man behöver göra något alls med den (möjligtvis vattna vid extremtorka)samma land i lite mer närbild - med en 13-årig Tiger i sällskap...det gröna i bakgrunden är Poppius-rosen som är med på första bilden, granne med den står en syrenhortensia som inte har hunnit bli så stor än...i grannlandet står det japanska gräs med lammöron som "matta" och växten som sticker upp i framkant är en pelarformad brakved.här är det två bilder på samma land - den över ser ni stäppsalvia Amethyst runt stolen, så ser det ut från midsommar fram till slutet av juli ungefär, de bara blommar och blommar!
nedanför har solhatten Fatal Attraction tagit över, den syns inte lika bra på bild men den är så otroligt intensiv och läcker i färgen, gräsen har växt upp mer men de syns inte heller så bra på bild och så har en marktäckande klematis krupit upp på golvet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar