söndag 26 juni 2011

Solbrudar i trädgården...

Solbrud, Solhatt, Solvända, Solros.......det är många sorter som vill ta del av solen! Känns det rörigt? Här kommer i alla fall en liten presentation av några solbrudar...(och ingen av dem har vit klänning!)


...först två gula sorter Helenium Kanaria och Helenium Pipsqueak, den som heter Kanaria är lite ljusare gul i färgen och gulare i "knappen" den blir dessutom rätt hög (ca 120 cm). Pipsqueak är lite mustigare i färgen och får brunare färg på sin "knapp" den blir inte mer än 50-60 cm vilket kanske gör den lite mer lättplacerad. Blomningstiden för båda sorterna är juli till september.
En sort lite mitt emellan i färg är Helenium autumnale Waldtraut, den får orangegula blommor (viss information säger rödbrun), höjden är 90 cm och blomningstid augusti-september


..och så några röda sorter

Först har vi två olika bilder på samma sort och det är Helenium Rubinzwerg, ni ser att det skiljer en del på färgen men det har med, väder, hur länge de har blommat, näring mm. mm. att göra - de kan skifta lite i utseende beroende på....den blir i alla fall röd, blommar juli till september och höjden blir ca 80 cm.
här nedanför kommer två andra röda sorter och det är Helenium Moerheim Beauty och Helenium Red Glory. Den första - Moerheim Beauty är mörkröd, ca 90 cm hög och blommar juli-augusti. Red Glory är också röd, ca 70 cm hög och blommar även den juli-augusti.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar