tisdag 7 juni 2011

Mer romantik för den trädgårdssugne...

Ja visst finns det mängder av växter som kan uppfattas som romantiska. Vad är det som säger vilka som är det egentligen? Ska man låta näsan vara med och bestämma så kan det ju vara rosor, blågull, silverax, pioner..


Rosen Poppius - en favorit - blommar för fullt nu och Actaea simplex Pink Spike (höstsilverax) som doftar helt fantastiskt när den blommar på höstkanten och så en söt Thalictrum delavayi Hewitt´s Double (violruta) med små boll-blommor (dock inte doftande)Viburnum carlesii Aurora (luktolvon), trevlig doft på avstånd, lite stark om man har den för nära inpå men ack så romantisk...


sist men absolut inte minst Polemonium Humile (blågull) som både är otroligt vacker och doftar underbart (har legat på min doft-favoritlista i över 25 år) och så en inte helt traditionell pion som heter Sword Dance som jag tycker är vacker men jag vet att de flesta vill ha dubbla / fyllda sorter.....hur eller hur så är väl denna tid alldeles fantastisk även om vi i dagsläget hoppas på regn så att resten av sommaren inte blir alltför trist och torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar