lördag 13 april 2013

Nu kommer våren smygande....!

Idag är det hela 3 grader varmare ute än det var igår...och det innebär att det är 4 grader varmt (?) - inte direkt varmt men ändå betydligt bättre än igår när vi var ute och jobbade i regn hela dagen i 1 plusgrad....det är inte särskilt skönt men gör vi det inte nu så blir det så mycket värre när värmen och kunderna kommer. Vi har packat upp en massa fina växter den här veckan och mer kommer det nästa vecka...det är en fantastisk tid nu när allt kommer hem och vi är i startgroparna på vad vi hoppas blir en fin vår! Det är nog inte bara jag som vill ha en så där alldeles perfekt vår med försiktigt ökande temperatur och inte så kalla nätter utan att allt får komma igång fint utan bakslag. Det blir sent för enligt tradition sätts det potatis i landen den 1 maj och då kommer troligtvis jorden vara alldeles för kall i år...men det kan hända mycket...snabbt....ingen vet! Jag är positiv och tror på våren i alla fall!

Den här söta backsippan vill jag kunna klappa på snart! Den är inbjudande luddig i blomman och brukar vara bland de första som blommar på våra perennabord på våren....perennerna kommer hem vecka 17 så det har vi att se fram emot.


Jag läste i en artikel i vår lokala tidning att det inte är inne med barrväxter - det måste helt bero på okunskap från trädgårdsägare för visst är det vackert!!! Allt är ju inte varken tallar som sattes på 70-talet och fortfarande avskräcker folk...det behöver ju inte vara thuja-häckar heller - eller jättehöga granar....det finns massor att välja på och det är otroligt vackert i kombination med andra växter, så jag tycker att ni kan ge dom en ärlig chans för som sagt det är vackert och väldigt lättskött.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar