fredag 24 februari 2012

Vinterarbete - vad gör vi egentligen??

Ja det är något som många undrar....vad gör ni på vintern? Det får vi höra många gånger, nu är det ju inte vinter längre i alla fall inte om man tittar ut genom fönstret, tittar vi i almanackan så har vi några dagar kvar. Egentligen började arbetet med våren 2012 redan i augusti 2011, då beställde vi de första växterna- träd från en dansk odlare som vi måste beställa tidigt om vi vill ha några, och det vill vi ju. I oktober är det en trädgårdsmässa som vi åker till där vi beställer mer växter...(och lite annat), vi beställer även de flesta rosorna vi vill ha för vårleverans i oktober, det blir väldigt begränsat med vilka sorter som går att få tag på om vi väntar. November - då beställer vi klätterväxter. December när vi egentligen helst av allt vill ha det mysigt med pepparkakor och glögg - ja då åker vi till Tyskland, det är två stora växtleverantörer som har s.k husmässor - massor av växter uppställda för inspektion och beställning.



Januari....ja då ser vi över vad vi inte har beställt, summerar och jagar vidare...det ska beställas fruktträd, bärbuskar mm. mm. Februari - nu har vi kommit fram till Hollandsresan...där är en viktig mässa som vi inte vill vara utan (och inte ni heller), och efter den mässan är det åter dags att summera, och jaga vidare efter det där sista som vi inte har hittat.



Sist men inte minst - perennerna ska beställas (ett stort jobb), vi vill ju försöka hitta lite nya roliga sorter åt er. Det känns som vi har all tid i världen när vi är i december och så har vi helt plötsligt kommit fram i slutet på februari - snön försvinner och jag blir superstressad över allt jag inte har hunnit med än...men det löser sig säkert i år också - bara det blir en härlig vår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar