tisdag 22 maj 2012

Växthus-tid

Denna ljuvliga tid - med massor av sommarblommor i växthuset som bara väntar på att kunderna ska komma och välja till sina krukor. Jag brukar smygtitta i kundvagnarna för alltid får man några idéer av vad de har kombinerat ihop och det kan vara de mest överraskande valen som gjorts - men det är ju faktiskt det som är roligt....att alla väljer efter sin egen smak - en sak som märks på många kunder i år är att de vill ha färg - det är orange, rött, rosa, blått, gult mixat i precis alla tänkbara varianter. Äntligen får vi väl säga, det har varit ett antal stilrena år så det känns härligt med färgexplosionen som är nu.


doften ska vi inte heller glömma - favoriten är heliotrop och så är det ju dofttobak som är en klassiker, en växt som är delade meningar om är tagetes - jag tycker den doftar underbart men det är väldigt många som inte alls tycker om den....jag förknippar den doften med barndomens somrar


Några nyheter måste det ju komma varje år och i år är det en "svart" surfinia - superläcker tillsammans med andra växter. Den passar ju med alla möjliga andra färger. Det dubbla stjärnögat kom förra året och i år finns det ytterligare någon färg av den, så söt den är!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar