tisdag 10 april 2012

Vår vår.....

Vårvädret är väl inte vad det flesta tycker är bra - men egentligen är det inte så illa heller, visst hade det kunnat vara några grader varmare och en liten solgnutta så att det varit lite skönare att vara ute - det hoppas vi kommer så småningom. Växterna tycker i alla fall om vädret som är just nu, det regnar och de får smyga igång, vissa sorter har kommit riktigt långt i knopparna, som t.ex häggmispel, syrén, berberis, måbär, try mm. andra låter vänta på sig, men det är ju som det ska. Om inte det här vädret med regn/snö/fukt över lag hade kommit så skulle det ju inte ha blivit så kul längre fram, det blommar bättre om det kommer vatten och visst vill vi det.....blommor tycker ju de flesta om i alla fall. Jag lägger med lite härliga bilder på vackra blommande växter så att ni har något att drömma om.

Vi börjar med slottsrosen Kalmar - härlig färg eller hur!


Riktig blå blommor är inte helt självklart - ofta är det lila ton i dom, men här är det riktigt blått och det är en Gentiana Mascha - klarar sig alldeles utmärkt här hos oss och blommar rätt länge fram på höstkanten.


Den alldeles ljuvliga rosen Jacqueline du Pré - svår att motstå!sist men inte minst...eller jo det är den nog...Solhatten med namnet Raspberry Truffle, mycket läcker, lite annorlunda färg.2 kommentarer:

 1. Otroligt vackra blommor du visar upp här. Jag försöker alltid hitta något extra till min egen trädgård, men lyckas inte alltid som jag vill.
  Håller fortfarande på och exprimenterar och läser allt jag kommer över om trädgård. Men det blir sisådär, håller fortfarande på och lär mig.

  Den där solhatten längst ner är helt underbar. Likaså rosen Kalmar och den blå nedanför blev jag förtjust i.
  Jag gillar att blanda, allt måste inte gå i enhetlig färgskala även om många tycker det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En stor del av charmen med att ha en egen trädgård är att man får göra precis som man vill själv - blanda färger och sorter efter tycke och smak - inget är ju rätt eller fel.....man ska bli "barn" i färgvalen så får man en rolig trädgård. Kul att det är någon som läser vad jag skriver, det blir ju helt plötsligt så mycket roligare att fortsätta. Tack för kommentaren.

   Radera