tisdag 29 juni 2010

Sommar, sommar, sommar......

Vilket väder vi har nu! Idag på morgonen har det regnat och nu är solen på väg fram igen - kan det bli bättre? Vi kanske får en liten mini-paus idag med vattningen men det torkar ju tyvärr väldigt snabbt när det står i krukor så vi får nog gå med slangen även idag. Jag tycker att det är lite konstigt när kunderna kommer och säger att de vill ha det lättskött så nu ska de ha alla växter i krukor istället för i backen - vad är det som är lättskött med att ha alla växter i krukor? Man får tyvärr inte göra annat än vattna och inte utvecklar det sig lika bra som ute i landet heller, och övervintringen är inte i närheten så bra som om det står nergrävt i backen.

Nu till något roligare - växter. En otroligt vacker blomma på en Hosta Bressingham Blue, visst är den läcker när den håller på att slå ut, det är ju betydligt vanligare att se de bleka lila färgerna och glesa blommorna som jag annars tycker är rätt trista (det är en sådan växt som jag i vanliga fall klipper bort blommorna på så fort de kommer - men inte denna sort)
Just nu är min trädgårdsfavorit Gillenia trifoliata - trebladsspira, den blommar otroligt mycket och är så läcker på kvällarna med sina vita blommor som ser ut som stjärnor (även på dagarna naturligtvis).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar